Порошенко домовляється з прем'єром Молдови про взаємодію на кордоні

Читать на русском
Павло Філіп і Петро Порошенко порушать проблематику врегулювання придністровського конфлікту в рамках переговорного формату 5+2.
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і Президент України Петро Порошенко проводять зустріч на прикордонному пункті пропуску Паланка-Маяки-Удобне неподалік Одеси, де домовляються про взаємодію на кордоні.

Про це повідомили в п'ятницю в Бюро уряду Молдови у зв'язках із пресою, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з повідомленням, на зустрічі обговорюються питання співробітництва у сфері торговельно-економічних відносин, митного оформлення вантажів та взаємодії на кордоні.

В уряді Молдови також відзначили, що Павло Філіп і Петро Порошенко порушать проблематику врегулювання придністровського конфлікту в рамках переговорного формату «5+2» (Молдова, Придністров'я, Росія, Україна, ОБСЄ, а також спостерігачі від США та Євросоюзу).

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Україна не буде пропускати російських військових до Придністров'яСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

На прикордонному пункті, де проходить зустріч, передбачається побудувати й відкрити спільний пункт митного та прикордонного контролю. Угода про це була підписана в 2015 році. Пункт пропуску Паланка-Маяки-Удобне стане найбільшим спільним пунктом на молдавсько-українському кордоні, де вже діють кілька таких пунктів спрощеного контролю. На цих пунктах громадян і вантажі, що переїжджають кордон, оглядають на в'їзді в країну, а при виїзді не перевіряють.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів Молдови ухвалив рішення заборонити ввезення з України тварин, сприйнятливих до вірусу африканської чуми свиней (домашніх свиней і диких кабанів), м'яса, препаратів, продуктів і субпродуктів тваринного походження.

Нагадаємо, що Молдова зніме мита з українських товарів 31 грудня цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: