Київ погасив борг на 2 мільярди гривень

Читать на русском
Погашення боргу пройшло за облігаціями з терміном погашення, який спливає 6 грудня 2016 рокую. Дострокове погашення дозволить місту щодня заощаджувати на сплаті відсотків 800 тис. грн.

Київська міська рада направила 1,915 млрд грн на погашення облігацій внутрішньої місцевої позики серії «G», що стало можливим завдяки перевиконанню бюджету міста за вісім місяців 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Київради, передає «Слово і Діло».

За відповідну зміну до чинної редакції бюджету Києва на 2016 рік проголосувало 67 депутатів.

«Є домовленість із Міністерством фінансів про зниження зовнішнього боргу Києва на суму погашеного внутрішнього боргу в доларовому еквіваленті. Тобто ми фактично робимо подвійне погашення наших боргових зобов'язань, які на сьогодні перевищують встановлені Бюджетним кодексом обмеження в 400% до планового та прогнозованого бюджетного розвитку», – йдеться в повідомленні.

Термін погашення облігацій спливає 6 грудня 2016 року, однак дострокове погашення дозволить місту щодня заощаджувати на сплаті відсотків 800 тис. грн.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір погасити борг столичного зоопарку в 6 млнСказано 17 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що основою для погашення боргу стало перевиконання бюджету міста за вісім місяців поточного року на 3,5 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у вересні знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Києва в іноземній і національній валюті з рівня «CCC» до «CC», у зв'язку з рішенням КМДА відкласти виплату 1,915 млрд грн боргів за внутрішніми облігаціями серії «G» на 360 днів.

В березні Fitch підтвердив переддефолтний кредитний рейтинг столиці України Києва в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Київська міська рада ухвалила рішення про тимчасове призупинення здійснення платежів з обслуговування та погашення місцевих зовнішніх запозичень, залучених у 2005 і 2011 роках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: