На одній із ділянок на Донбасі почалося відвення військ – Жебрівський

Читать на русском
Територія продовжує залишатися під контролем української влади, під наглядом наших розвідників та ОБСЄ.

На ділянці Богданівка-Петровське стартував процес відведення військ згідно з рамковою угодою, яка була підписана в Мінську.

Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Щойно тут почався процес відведення військ. Згідно з домовленостями, до неділі війська мають бути відведені на один кілометр з одного та з іншого боку», – написав Жебрівський.

Голова Донецької ВЦА зазначив, що ця територія залишається «під контролем української влади, під наглядом наших розвідників і під наглядом ОБСЄ».

Кучма пояснив українську позицію щодо відведення військ на ДонбасіВідведення сил і засобів в районі Станиці Луганській (Луганська область) відбудеться лише після успішного відведення озброєння з відповідної зони в районі Петровського, що в Донецькій області за умови дотримання «режиму тиші».

Крім того, Жебрівський заявив, що в разі порушення домовленостей з боку бойовиків Збройні сили України зможуть швидко зайняти свої позиції.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група підписала документ про розведення сторін на лінії зіткнення на Донбасі й встановила три зони безпеки. Відводити сили сторони мають за схемою 2Х2 км, щоб буферна зона склала 4 км.

Офіційно відведення озброєнь розпочалося з 1 жовтня.

Раніше повідомлялося, що розведення сил у селі Петрівське Донецької області відбудеться 7 жовтня, а в селищі Станиця Луганська Луганської області – 9 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: