Сьогодні Європарламент обговорить запровадження нових антиросійських санкцій

Читать на русском
У четвер, 6 жовтня, в Європарламенті відбудеться голосування за резолюцію щодо Сирії, пропонується також обговорити запровадження нових санкцій проти РФ.

6 жовтня в Європарламенті відбудеться обговорення запровадження нових санкцій проти РФ, а також голосування за резолюцію щодо Сирії.

Про це повідомляє «Новое время», передає «Слово і Діло».

«Ситуація в Алеппо демонструє, що дипломатія провалилася, й міжнародному співтовариству бракує інструментів, щоб забезпечити дотримання чинних угод», – повідомляє Альянс лібералів та демократів, який ініціював обговорення.

Представник Альянсу Гі Верхофстадт також закликав спільно зі США створити ініціативу щодо Сирії й притягнути президента країни Башара Асада до відповідальності за порушення резолюцій Радбезу ООН.

3 жовтня Державний департамент США оголосив про відмову від програми обміну інформацією між військовими з Росією щодо Сирії. В Держдепі уточнили, що Москва не сприяє стабілізації ситуації в Сирії й діє всупереч досягнутим домовленостям між двома країнами.

Водночас Білий дім розглядає можливість запровадження санкцій у зв'язку з російськими бомбардуваннями в Алеппо. Вашингтон вважає, що ці заходи будуть ефективними при їх просуванні спільно із союзниками та партнерами.

Зазначимо, що очільники МЗС ФРН, США, Великобританії, Франції та Італії на зустрічі 5 жовтня обговорили запровадження санкцій щодо Росії в зв'язку із ситуацією в Сирії.

Нагадаємо, Володимир Путін вніс до Держдуми проект закону, згідно з яким РФ відновить дію російсько-американських домовленостей з утилізації плутонію за умови зняття Сполученими Штатами санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: