Богомолець провалила обіцянку щодо обов’язкової вакцинації від ГРВІ

Читать на русском
Народний депутат так і не зареєструвала законопроекту про внесення змін до Бюджету в частині фінансування обов’язкової вакцинації від гострих респіраторних вірусних інфекцій.
Ольга Богомолець

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Богомолець не змогла виконати власну обіцянку про внесення змін до Державного бюджету на 2016 рік із метою передбачення в ньому витрат на обов’язкову вакцинацію лікарів та всіх, хто перебуває в зоні ризику, від ГРВІ.

Про намір зробити це вона заявила ще 28 січня, нагадує «Слово і Діло».

На той момент, за даними Богомолець, від епідемії каліфорнійського грипу в Україні вже померли 122 людини. «Тому хочу відзначити важливість профілактики. Вважаю за необхідне внести зміни до Держбюджету, що передбачають виділення коштів для обов’язкової вакцинації медпрацівників та представників груп ризику. Це діти, старші люди», – зазначила вона тоді.

Проте станом на 5 жовтня нардеп так і не зареєструвала в парламенті жодного законопроекту, що передбачав би внесення змін до Держбюджету в частині витрат на обов’язкову вакцинацію від ГРВІ.

Таким чином, у рейтингу відповідальності народних депутатів України Богомолець із 34% виконаних обіцянок опинилася на 140-му місці.

Нагадаємо, 31 серпня в МОЗ відзвітували про надходження в Україну придбаних ЮНІСЕФ вакцин від туберкульозу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: