У Києві планують запустити п'ять нових тролейбусних маршрутів

Читать на русском
У Києві також планується впровадити транспорт типу BRT в напрямку Чоколівка-Троєщина та трам-трейн у напрямку Троєщина-Березняки-Караваєві Дачі.

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації планує до кінця осені оголосити тендер на впровадження 5 тролейбусних, 1 автобусного та 3 нічних маршрутів.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА і депутат Київської міської ради VIII скликання від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Майзель, передає «Слово і Діло».

«Цієї осені ми плануємо оголосити тендер на впровадження нових маршрутів – 5 тролейбусних, 1 автобусного та 3 нічних», – пише він.

За його словами, також планується впровадити транспорт типу BRT в напрямку Чоколівка-Троєщина та трам-трейн у напрямку Троєщина-Березняки-Караваєві Дачі.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв, що дублюючі тролейбусні маршрути будуть ліквідованіСказано 9 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Майзель поінформував, що в рамках створення та впровадження «Плану сталої міської стабільності» вже визначені основні завдання: створення нових пішохідних зон, планування й будівництво веломережі, вдосконалення роботи громадського транспорту, вдосконалення порядку паркування велотранспорту.

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що міська влада продовжить оновлювати рухомий склад КП «Київпастранс», зокрема цього року місто отримає ще 19 нових тролейбусів. Обіцянка перебуває в процесі виконання.

Схожу обіцянку Кличко давав і 6 березня 2015 року. Тоді під час запуску 6 нових тролейбусів він зазначив, що в 2015 році в столиці також планується відкрити 4 нових тролейбусних маршрути в житлових масивах Виноградар та Оболонь. Цю обіцянку мер виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: