Кучма пояснив українську позицію щодо відведення військ на Донбасі

Читать на русском
Відведення сил і засобів в районі Станиці Луганській відбудеться лише після успішного відведення озброєння з відповідної зони в районі Петровського.

Відведення сил і засобів в районі Станиці Луганській відбудеться лише після успішного відведення озброєння з відповідної зони в районі Петровського, що в Донецькій області, за умови дотримання «режиму тиші».

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми принципово поставили вчора питання, що ми одночасно не будемо відводити, тому що в останні дні з 22 (вересня – Ред.) до 4 (жовтня – Ред.) було 18 обстрілів, а в нас у рамковій угоді чітко записано: «повна тиша», ось тоді ми починаємо цей процес. Завтра подивимося. Перше (Петрівське – Ред.) завтра подивимося: чи будемо мати можливість продовжити справу в неділю в Станиці Луганській, чи ні», – сказав другий президент України журналістам під час робочої поїздки до міста Обухів у четвер.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що якщо з боку бойовиків не припиняться провокації, відведення озброєння на сході буде зупиненоСказано 4 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, українська сторона підписала в Мінську рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів обох сторін конфлікту від лінії зіткнення на сході України.

Однак у Луганській ВЦА побоюються активізації бойовиків після того, як українські військові залишать Станицю Луганську.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: