Цивільна оборона в сучасному світі

Читать на русском

Цивільна оборона в сучасному світі спрямована на захист жителів країни від стихійних лих, техногенних катастроф та тероризму. В Україні, США та Німеччині немає спеціальних формувань, які займаються цивільною обороною, проте є інші підрозділи.

Так, в Україні головним рятувальним підрозділом є Оперативно-рятувальна служба цивільного захисту України при ДСНС України, до якої входять до 55 тисяч осіб. Засобами цивільної оборони вважаються бомбосховища та укриття, кількість яких у Києві складає 78 і 700 відповідно. Слід зазначити, що всеукраїнські масштабні навчання з цивільного захисту не проводилися.

На відміну від України, в Росії є спецформування з цивільної оборони – воєнізовані рятувальні частини. Крім того, в РФ пройдуть масштабні тренування з цивільної оборони, в яких візьмуть участь 40 мільйонів осіб, 200 тисяч рятувальників і 50 тисяч одиниць техніки.

Нагадаємо, 4 жовтня «Укренергомонтаж» завершив будівництво захисного саркофага на Чорнобильській АЕС. Раніше ми публікували інфографіку до 30-х роковин аварії на ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: