У вересні найвищий рейтинг мали «Батьківщина», БПП та «Опозиційний блок»

Читать на русском
Представники сімох політичних сил пройшли б до Верховної Ради, якби парламентські вибори відбулися наприкінці вересня.
Фото: Адміністрація президента

Представники сімох політичних сил пройшли б до Верховної Ради, якби парламентські вибори відбулися наприкінці вересня.

Такі дані опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), повідомляє «Слово і Діло».

За даними опитування, більшу підтримку, ніж інші партії, отримали би «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка» та «Опозиційний блок».

Вибори в об'єднаних громадах відбудуться 11 грудня – ГройсманУряд спільно з Центральною виборчою комісією знайшов рішення, яке дозволить провести вибори в об'єднаних територіальних громадах 11 грудня.

Соціологи зазначають, за останні півроку підтримка ВО «Батьківщина» дещо знизилася, підтримка «Блоку Петра Порошенка» такою ж мірою зросла. За цей же час рівень підтримки «Опозиційного блоку», «Об'єднання «Самопоміч», «Радикальної партії Олега Ляшка» та партії «Громадянська позиція» практично не змінився.

Згідно з опитуванням, 5,8% опитаних заявили, що викреслили б усі партії, зіпсували би бюлетень, ще 22,3% вирішили не брати участі в голосуванні, а 31,1% – не визначилися, за кого голосувати.

Зазначається, що КМІС провів власне всеукраїнське опитування громадської думки з 16 до 26 вересня 2016 року серед 2040 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України, крім окупованих територій.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підстав для позачергових виборів до Ради немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: