Путін летить до Стамбула на переговори з Ердоганом

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін 10 жовтня відвідає Стамбул, де проведе двосторонні переговори з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.
Фото: www.tvc.ru

Президент РФ Володимир Путін 10 жовтня відвідає Стамбул, де проведе двосторонні переговори з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Про це повідомив помічник президента Росії Юрій Ушаков, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Візит буде 10 жовтня. Буде виступ на Всесвітньому енергоконгресі та буде двосторонній контакт», – зазначив Ушаков.

Суперечливий союз: про що домовилися Путін та Ердоган?Президенти Путін та Ердоган прагнуть відновити співпрацю після тривало періоду напружених відносин між двома країнами. Обидві країни не надто сподіваються на тривалі безхмарні відносини.

Відзначимо, що відносини між Росією і Туреччиною погіршилися після того, як 24 листопада 2015 року турецьким винищувачем був збитий російський бомбардувальник. У результаті загинули пілот і морський піхотинець, який брав участь в рятувальній операції на місці катастрофи бомбардувальника.

Росія запровадила низку санкцій, зокрема наполегливо рекомендувала своїм громадянам відмовитися від поїздок до Туреччини через «зростаючі терористичні загрози».

У червні 2016 року турецький президент вибачився за інцидент із бомбардувальником, після чого у відносинах Росії та Туреччини почалося потепління. Незабаром Путін заявив, що Москва почне поетапне зняття антитурецьких санкцій.

Нагадаємо, в січні цього року Ердоган запитав у росіян, навіщо ті вторглися в Грузію та Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: