У столичному метро скоротять кількість турнікетів, які приймають жетони

Читать на русском
У київському метро планують скоротити кількість турнікетів, які приймають жетони. В травні кияни купили, але не використали рекордні 260 тисяч жетонів.

Незабаром у київському метро стане менше турнікетів, які приймають жетони.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба КП «Київський метрополітен», передає «Слово і Діло».

«Оскільки пасажири активно переходять на безконтактні картки для оплати проїзду, а кількість жетонів в обігу зменшується, найближчим часом столичний метрополітен зменшить кількість автоматичних пропускних пунктів для проходу за жетоном», – йдеться в повідомленні.

Також в адміністрації підземки підкреслили, що пасажири тепер можуть розрахуватися банківськими безконтактними картками із системою MasterCard PayPass. Цією послугою вже скористалися понад 3 мільйони разів.

В Києві реконструюють ще десять вагонів метроКорпорація Itochu з Японії готова модернізувати ще 10 вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена ​​в будівництві столичного метро.

У «Київському метрополітені» також навели статистику, згідно з якою понад 51% пасажирів користуються безконтактними картками для оплати проїзду. Така картка дозволяє не стояти в черзі й платити по 3,5 грн при поповненні ресурсу на 50 поїздок.

«водночас пасажири, які купують жетони, значну їх частину забирають із собою невикористаними. В травні цей показник сягнув 260 тисяч жетонів, хоча зазвичай становить близько 150 тисяч жетонів на місяць», – повідомили в прес-службі.

Зазначимо, в зв'язку зі зростанням пасажиропотоку на всіх лініях метрополітену з 1 вересня збільшено кількість поїздів і зменшено інтервал руху.

Нагадаємо, що київська влада проводить конкурс із відбору банків для розміщення банкоматів на 49 станціях столичного метрополітену.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: