У ГПУ розповіли про можливість конфіскації панамського майна Каськіва

Читать на русском
Колишній глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами вийшов з-під арешту в Панамі після внесення застави.
Владислав Каськів

Колишній керівник Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів, який перебуває під арештом у Панамі, вийшов під заставу в 600 тисяч доларів.

«Каськів вийшов 30 вересня. Застава внесена», – заявив у інтерв'ю «Українським новинам» заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

При цьому в Панамі Каськіва має дороге майно, лише один з об'єктів оцінюється в понад 500 тис. євро. На питання про те, чи може воно бути заарештоване й конфісковане на користь України, Єнін відповів, що це питання може викликати міжнародний резонанс, а всі витрати, пов'язані з цим, ляжуть на плечі українських платників податків.

Каськіву не вдасться уникнути екстрадиції з Панами – СоболєвНардеп від «Батьківщини» Сергій Соболєв переконаний, що екс-глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами України Владислав Каськів навряд чи зможе уникнути екстрадиції з Панами.

«Після того, як ми з'ясуємо весь перелік рухомого або нерухомого майна, яке перебуває у власності Каськіва або пов'язаних із ним людей на території Панами, ми визначимося – вимагати арешту майна чи внесення застережень щодо можливості відчуження того чи іншого майна в Панамі. Це непросте питання. Якщо ми намагаємося щось заарештувати, то ми маємо розуміти, що всі витрати, пов'язані з цим, будуть покладені на нашу державу», – пояснив Єнін.

Поки в Панами є півроку на розгляд клопотання Каськіва про надання йому політичного притулку й у цей період, за словами прокурора, ГПУ не хоче «здіймати галас», щоб не бути звинуваченою в тиску на владу Панами.

Раніше в Генпрокуратурі України попереджали, що питання про екстрадицію Каськіва може зайняти до 9 місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: