Світ повинен відреагувати на арешти Росією українських журналістів – Геращенко

Читать на русском
Верховна Рада має ухвалити звернення до ПАРЄ, Ради Європи та ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації щодо звільнення з-під варти українських журналістів.
Ірина ГеращенкоФото з відкритих джерел

Верховна Рада має ухвалити звернення до ПАРЄ, Ради Європи та ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації для звільнення з-під варти українських журналістів.

Про це заявила перший заступник глави парламенту Ірина Геращенко під час погоджувальної ради керівників фракцій та комітетів, повідомляє «Слово і Діло».

«Роман Сущенко – не єдиний український журналіст, проти якого сфабрикована справа за шпигунство. Другий – це Микола Семена, який перебуває в окупованому Криму, й проти нього в жовтні починається судовий процес. Тому ми пропонуємо, щоб завтра Верховна Рада ухвалила звернення до ПАРЄ, до Ради Європи, до ОБСЄ з вимогою негайно звернутися до Російської Федерації, щоб звільнити українських журналістів», – зазначила перший віце-спікер.

У МЗС попередили українців, що відвідувати Росію небезпечноДиректор політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв вважає, що відвідування Російської Федерації є небезпечним для всіх громадян України.

Також Геращенко наголосила, що цього тижня ВР має звернутися до парламенту Нідерландів із вимогою ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Усі необхідні слухання відбулися, референдум, на який зараз намагається посилатися влада Нідерландів, має виключно рекомендаційний характер. Нам потрібно закликати Нідерланди не застосовувати подвійні стандарти до України», – додала політик.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що 1 жовтня Московський суд заарештував на два місяці українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, якого підозрюють у «шпигунстві».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: