Парубій порушить питання розширення санкцій і візового режиму з РФ

Читать на русском
Парубій знову поставив питання про запровадження візового режиму з РФ через затримання в Росії власного кореспондента інформаційного агентства Укрінформ Романа Сущенка.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликає поставити на порядок денний розгляд питання візового режиму з Російською Федерацією й розширення санкцій.

Про це голова ВР сказав на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На початку 2016 року я вніс до Верховної Ради проект постанови про звернення до Кабінету міністрів України про припинення дії угоди між урядом України та урядом РФ про безвізові поїздки громадян України й Російської Федерації. Можливо, є сенс порушити питання й повернутися до запровадження візового режиму з Російською Федерацією. Також я думаю, що є сенс, щоб ми обговорили питання розширення санкцій проти Російської Федерації», – вважає він.

Безвізовий режим: ретроспектива обіцянок українських політиківОбіцяти українцям безвізовий режим політики почали ще в 2010 році. Одним із перших посадовців, що пообіцяли ініціювати безвізовий режим з ЄС, був тодішній віце-прем'єр-міністр із питань Євро-2012 Борис Колесніков.

Із такою ініціативою спікер парламенту виступив через затримання в РФ власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка.

Нагадаємо, 5 лютого 2016 року тоді ще перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував у парламенті постанову про скасування Угоди про безвізовий режим між Україною та Росією.

В експертних колах існує думка, що візовий режим потрібно запровадити також і з окупованими територіями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: