«Укроборонпром» завантажує підприємства Дніпропетровської області за програмою імпортозаміщення

Читать на русском
Завантаження промисловості Дніпропетровської області дозволяє не лише вирішити питання імпортозаміщення, а й підштовхне економіку, забезпечить роботу внутрішнім українським потужностям і створить нові робочі місця.

Державний концерн «Укроборонпром» поглиблює співпрацю з підприємствами Дніпропетровської області в сфері імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного ВПК на заміну російським.

Для виконання державного оборонного замовлення сторони посилять кооперацію науково-технічного й виробничого потенціалу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Залучення потужностей приватних підприємств дозволяє не лише вирішити питання імпортозаміщення. Це також дозволяє підштовхнути економіку, забезпечити роботу внутрішнім українським потужностям і створити нові робочі місця», – підкреслив глава ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

В укладеному меморандумі про розширення співпраці ДК «Укроборонпром» із підприємствами Дніпропетровської області конкретні пропозиції отримали близько 20 підприємств регіону.

«Для Дніпропетровщини це в першу чергу робочі місця, зарплати й податки, які будуть надходити до обласного та місцевих бюджетів», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман.

Як повідомлялося раніше, «Укроборонсервіс», який належить до структури ДК «Укроборонпром», забезпечив необхідні роботи з імпортозаміщення основних елементів, що підлягають ремонту та модернізації засобів протиповітряної оборони (ППО) ЗС України.

Нагадаємо, що тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», яке належить до структури ДК «Укроборонпром», отримало можливість відновити свої потужності та інвестувати у виробництво.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: