Українські пивовари продовжують скорочувати виробництво

Читать на русском
В Україні очікується продовження зниження виробництва пива на 5 відсотків, що пояснюється посиленням податкового навантаження на виробників, а також наявністю ліцензії на оптову торгівлю пивом в 500 тис. грн.

Галузева організація пивоварів «Укрпиво» ​​оцінює можливе падіння виробництва пива в Україні в 2016 році більш ніж у 5% – до 180 млн дал.

Про це повідомила журналістам генеральний директор ПрАТ «Укрпиво» ​​Галина Коренькова на прес-конференції в понеділок у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«До кінця року, моє суб'єктивне бачення, буде близько 180 мільйонів декалітрів», – заявила представник «Укрпива».

За підсумками восьми місяців цього року вже спостерігається скорочення виробництва пива українськими компаніями на 4,4% – до 131,8 млн дал.

За словами Коренькової, зниження виробництва пива пояснюється посиленням податкового навантаження на виробників у частині акцизної політики, а також наявністю ліцензії на оптову торгівлю пивом у 500 тис. грн.

«Наявність ліцензії на оптовий продаж пива відбилося на дрібних і середніх виробниках, що мають оптову торгівлю, та на дистриб'юторів. Деякі з них пішли з ринку», – додала вона.

В Україні хочуть скасувати акциз на тютюнМіністерство фінансів України пропонує імпортувати тютюнову сировину без сплати акцизного податку.

Гендиректор підкреслила, що наявність ліцензії на оптову торгівлю стримує розвиток крафтового пивоварень в Україні, частка яких у загальному обсязі виробництва пива в Україні становить 0,3-0,5%. Кількість цих пивоварень становить близько 100-110.

Відзначимо, що виробництво пива в Україні в 2015 році скоротилося на 19,4% – до 195 млн дал.

Як повідомлялося раніше, ставка акцизного збору на пиво в 2016 році досягла мінімального європейського рівня, хоча це й не входило в обов'язки України згідно з Угодою про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, народний депутат Микола Томенко наполіг на ухваленні законопроекту, який прирівняв пиво та слабоалкогольні напої до іншого алкоголю, що призвело до заборони вживання алкогольних напоїв у громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: