Україна скоротила споживання газу на 11% – «Укртрансгаз»

Читать на русском

З початку поточного року через українську газотранспортну систему для споживачів Європи було транспортовано 57 млрд куб. м блакитного палива.

За підсумками дев'яти місяців поточного року внутрішнє споживання природного газу зменшилося на 11%, водночас його транзит до країн ЄС і видобуток газу показують тренд зростання на 8,7% і 0,3% відповідно.

Про це пише на сторінці в Facebook глава департаменту зі зв'язків з громадськістю ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, передає «Слово і Діло».

«Транзит до Європи та видобуток газу показують тренд зростання, а вітчизняне споживання газу зменшилося на 11%», – пише він.

З початку поточного року через українську газотранспортну систему для споживачів Європи було транспортовано 57 млрд куб. м блакитного палива. Порівняно з минулим роком обсяг прокачаного газу для ЄС зріс на 8,7 млрд куб. м або 17,7%.

Зокрема, у вересні було транспортовано для європейських споживачів 6,8 млрд куб. м природного газу, що на 0,8 млрд куб. м більше, ніж минулого року.

«Газпром» анонсував демонтаж газової труби в напрямку УкраїниДо 2020 року буде ліквідовано 4300 км трубопроводу та 62 компресорних цеха, що обслуговують подачу природного газу в напрямку України, а до 2030 року приберуть ще 10 700 км труб.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, станом на сьогоднішній ранок добовий режим транзиту до ЄС становить 230 млн куб. м.

Внутрішній видобуток ресурсу за дев'ять місяців збільшився на 0,3% – до 15,1 млрд куб. м.

Як повідомлялося раніше, ВАТ «Газпром» направило 5 вересня збільшену на 20% заявку на транспортування газу до країн Європейського Союзу. Заявлений обсяг транзиту складає 282 млн куб. м на добу.

У серпні «Північний потік» закрився на планове технічне обслуговування, що призвело до зростання транзиту газу до країн ЄС через газотранспортну систему України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: