Україна отримала перші поставки вугілля з Польщі

Читать на русском
Імпорт вугілля з Польщі дозволить сформувати ДТЕК страховий резерв палива для стабільного виробництва електроенергії в осінньо-зимовий період.

Енергетичний холдинг ДТЕК почав відвантажувати перші вагони вугілля з Польщі. До кінця жовтня компанія планує поставити на свої підприємства теплової генерації близько 100 тисяч тонн імпортного вугілля.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, вугілля з Польщі буде поставлятися на на Бурштинську ТЕС. Найближчими днями паливо також надійде на Доботворську ТЕС (обидві «ДТЕК-Західенерго»). До кінця жовтня на ці станції буде поставлено близько 100 тис. тонн імпортного вугілля.

«На ТЕС ДТЕК надійшли перші вагони з газовим вугіллям із Польщі. Передбачаючи можливі питання, відразу кажу, що абсолютно весь доступний обсяг вугілля з державних шахт ми також купуємо, готові купувати й більше!», – пише керівник департаменту із зовнішніх комунікацій ДТЕК Ірина Мілютіна.

Це дозволить сформувати на ТЕС компанії страховий резерв палива для стабільного виробництва електроенергії в осінньо-зимовий період.

Як повідомлялося раніше, запаси вугілля на складах українських теплових електростанцій із 31 серпня до 26 вересня збільшилися на 33,7% – з 913,4 тис. тонн до 1,221 млн тонн.

Нагадаємо, що нова формула ціни вугілля призведе до подальшого подорожчання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: