Насалик розповів, скільки газу і вугілля Кабмін накопичив на зиму

Читать на русском
Міненерговугілля веде підготовку до зими скоординовано, відповідно до плану, затвердженого урядом.

В рамках підготовки до проходження опалювального сезону 2016/2017 рр на складах ТЕС і ТЕЦ накопичено 1 578 тис. тонн вугілля, створений Прогнозний баланс електроенергії ОЕС України щодо збільшення вироблення АЕС на на 1152 млн Квт*год.

Про це на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань дотримання законодавства при проведенні конкурсу для залучення інвестора по реалізації угоди про розподіл вуглеводнів розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

«Підготовка до ОЗП здійснюється скоординовано, відповідно до плану, затвердженого урядом», – сказав він.

За словами міністра, на 3 жовтня на складах ТЕС і ТЕЦ накопичено 1578 тис. тонн вугілля, на складах ТЕЦ накопичено 318 тис. тонн вугілля. Зараз реалізуються заходи щодо диверсифікації джерел вугільної продукції на теплові електростанції (з портів).

Також розроблено та затверджено уточнений Прогнозний баланс електроенергії ОЕС України, яким передбачається збільшення в 2016 році обсягів вироблення АЕС із 79 320 млн КВтгод до 80472 млн КВтгод, що на 1152 млн КВт*год більше, ніж було передбачено попереднім прогнозного балансу електроенергії.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє знайти оптимальні шляхи розблокування поставок вугілля з ОРДЛОСказано 16 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Триває також процес закачування природного газу в підземні сховища газу. Станом на 30.09.2016 в ПСГ закачано природного газу в обсязі 14,255 млрд куб. м.

Як раніше повідомлялося, підконтрольна державі енергогенеруюча компанія «Центренерго» купує вугілля за межами України за ціною близько $62,5 за тонну.

Нагадаємо, що Ігор Насалик заявляв про наявність можливостей збільшити запаси газу в підземних сховищах для проходження майбутнього опалювального сезону в обсязі до 17 млрд куб. м без прямої закупівлі у ВАТ «Газпром».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: