Захід буде до останнього хапатися за ілюзію «мирних планів» для Донбасу – експерт

Читать на русском
Політичний експерт пояснив, чим може закінчитись мирний план західних партнерів, який дипломати пропонують для України.

У чому треба віддати належне Кремлю - вони чудово розуміють оточуючий світ, його закономірності та вміють їх використовувати собі на користь. Вони знають, що ключовий принцип західної дипломатії – «мир за будь-яку ціну» та користуються цим.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Захід буде до останнього хапатися за ілюзію «мирних планів», бо елементарно боїться війн та відповідальності», - наголосив експерт.

Тому, вони пропонують мирні плани. Як, наприклад, у Абхазії на початку 90-х. Тоді почали реалізовувати «мирний план» під егідою ООН.

«Грузини відвели війська, розмінували території. У відповідь на це Росія кинула свої війська та захопила більшу частину Абхазії. Все», - пише він.

Тобто принцип простий. Коли не можеш прорвати чужий фронт - оголошуй «перемир'я», і нехай вороги самі ліквідують власний фронт. Власне, це те, що зараз ми збираємось зробити у Луганській області.

«Так от, якщо ми будемо відводити там війська, розміновувати території та демонтувати укріплення - російські війська будуть на адміністративному кордоні за Харківщиною», - вважає Петро Олещук.

Як відомо, 21 вересня в Мінську було підписане рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

В Генштабі вже наступного дня після підписання угоди в Мінську попередили, що відведення військ неможливе через обстріли позицій ЗСУ, які продовжуються й досі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: