Бойовики не поспішають відходити від Станиці Луганської й Петрівського

Читать на русском
Ватажки самопроголошених республік на Донбасі заявили про неготовність відводити війська біля населеного пункту Петрівське.

Ватажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко заявив, що не збирається відводити війська в точках, що були обумовлені на переговорах у Мінську 21 вересня.

Про це з посиланням на «РІА Новини» пише «Слово і Діло».

«Ми відмовилися відводити наші збройні сили з тієї причини, що Україна не готова. Поки вона не готова виконувати – ми не відведемо», – прокоментував своє рішення Захарченко.

Між тим сьогодні в ГУР Міноборони України повідомили, що в районі Станиці Луганської силами російських саперів відбувається розмінування території, й відведення ворожих військ на цій ділянці планується сьогодні-завтра. Щоправда начальник управління зв’язків із громадськістю Богдан Сеник цю інформацію не підтвердив.

В Минске обсуждают еще четыре зоны разведения сторон на Донбассе, – ТукаНа сьогоднішній день у Мінську тривають дискусії щодо ще чотирьох зон розведення сторін на Донбасі.

«З приводу Золотого ми підтверджуємо, дійсно, вчора був факт відведення. Що стосується Станиці Луганської і Петровського, то щодня фіксуються обстріли. Згідно рамкової угоди, протягом 7 днів має бути чітке, стійке дотримання «режиму тиші», чого зараз не відбувається… Вони (бойовики – Ред.) змушені залишити панівні висоти, це в районі Станиці Луганської, де облаштовані опорні пункти, це їм невигідно, і це є причиною постійних провокацій і обстрілів позицій ВСУ», – пояснив він.

Разом із тим, що стосується Петрівського, то там, за даними розвідки, ознак підготовки до відведення військ з боку сепаратистів справді немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: