Бойовики на Донбасі порушили режим тиші майже півсотні разів за добу

Читать на русском
Бойовики самопроголошених республік на Донбасі 47 разів порушили режим тиші протягом останньої доби – штаб АТО.
Бойовики на Донбасі продовжують порушувати режим припинення вогнюФото: Getty Images

Протягом останньої доби бойовики самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» 47 разів відкривали вогонь по українських захисниках.

Про таку кількість порушень «режиму тиші» повідомляє з посиланням на штаб Антитерористичної операції «Слово і Діло».

Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку – 20. «Бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Новгородського, Новоселівки, Новоселівки Другої, Троїцького, Верхньоторецького, Камянки, Майорська та Зайцевого. Також по Авдіївці, Новоселівці Другій, Верхньоторецькому, Камянці, Майорську та Зайцевому ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру», – повідомляється у штабі АТО.

На Маріупольському напрямку військові нарахували 17 порушень режиму припинення вогню. Стріляли здебільшого в районі Павлополя, Новотроїцького, Водяного, Широкиного та Гнутового – з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 випадків порушення перемир’я. «Противник вдавався до збройних провокацій в районі Станиці Луганської, Новоолександрівці та Новозванівці, де застосовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. Окрім того, по Новозванівці вів вогонь снайпер, а також бойовики застосовували міномет 82-го калібру. По Новоолександрівці та Новозванівці окупанти відкривали вогонь з зенітної установки», – уточнили в штабі Антитерористичної операції.

Нагадаємо, вчора відбулося розведення сил противників у районі міста Золоте, що на Луганщині. Як відомо, відповідна угода була підписана Тристоронньою контактною групою в Мінську 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: