Швидкої судової реформи в Україні не буде – Аваков

Читать на русском
На думку Арсена Авакова, сьогодні довіри суспільства не мають ні судді, ну прокурори, не було його і в міліції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, вважає, що судова реформа матиме успіх при наявності кадрового резерву.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

Якщо у суспільстві є кадровий резерв, то реформу судової гілки влади потрібно проводити максимально швидко і ефективно.

«Цю ситуацію можна змінити, лише одночасно рухаючи всі гілки влади. Але судова – ключова. Старт реформи, яку почали у Верховній Раді, – гігантський крок вперед. Але я, як прихильник радикальних кроків вважаю, що це половинчасте рішення», – підкреслив міністр.

Твоя нова поліція. Як політики обіцяли реформувати МВССмерть патрульних поліцейських у Дніпрі змусила задуматися над тим, що роблять не так керівники правоохоронних органів і які їхні обіцянки потребують якіснішого виконання.

«Якщо він є, цей кадровий резерв, його треба вимагати. А якщо його немає – ми повинні чесно собі сказати, що живемо в перехідний період, який триватиме близько 5 років. Якщо є воля і люди, те це потрібно зробити швидко», – сказав Аваков.

Нагадаємо, що 30 вересня набув чинності закон України №1401-VIII «ПРО внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», який дає старт судовій реформі.

Раніше повідомлялося, що НАТО планує посилити допомогу Україні для реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: