Депутата Харківської області засудили до двох років за хабар

Читать на русском
Балаклійський районний суд визнав 24-річного депутата районної ради винним у трьох злочинах і засудив до двох років позбавлення волі.
Фото з відкритих джерел

Балаклійський районний суд визнав 24-річного депутата районної ради винним у трьох злочинах і засудив до двох років позбавлення волі.

Про це розповіли в прокуратурі Харківської області, повідомляє «Слово і Діло».

Повідомляється, що чоловіка визнали винним у шахрайстві, одержанні неправомірної вигоди за вплив на рішення голови однієї з сільрад, а також у підбурюванні до дачі хабара.

У Києві на хабарі в $150 тисяч зловили суддюНАБУ викрило на хабарі в 150 тис. доларів суддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса.

«Житель Балаклії звернувся до депутата з проханням роз'яснити їй порядок виділення земельної ділянки для ведення особистого сільського господарства. Депутат пояснив, що це можливо тільки за домовленістю. Він запропонував допомогу і повідомив громадянину, що той має перерахувати 50 тисяч гривень, які нібито необхідно заплатити посадовим особам сільради, на території якого розташована ділянка, за позитивне вирішення його питання», – повідомили у прокуратурі.

Пізніше депутат попросив ще 10 тисяч грн, стверджують правоохоронці. Він пообіцяв вплинути на голову сільради при прийнятті рішення. У результаті він отримав 60 тисяч грн.

Зазначається, що депутат визнав свою провину.

Нагадаємо, у вересні в Києві на хабарі в півмільйона доларів зловили члена Вищої ради юстиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: