В окупованому Криму Меджліс назвали продуктом американських спецслужб

Читать на русском
Меджліс є продуктом американських спецслужб, які зацікавлені в подальшому використовувати його для деструктивної політики щодо кримчан.

Представник окупаційної влади Криму Дмитро Полонський заявив, що невизнання владою США рішення російського суду про заборону Меджлісу, означає, що дана організація є їх дітищем.

Про це повідомляють РИА Новости, передає «Слово і Діло».

«Як вони можуть відмовитися підтримувати те, що самі створили і самі фінансують? Це їх дітище, це їх улюблена дитина, яку вони плекали ще під час перебування Криму в складі України»,– заявив Полонський.

За його словами, США «створювали цей Меджліс як орган протидії російській більшості на території півострова, тим самим вносячи розкол в міжнаціональні стосунки в нашому багатонаціональному півострові».

Полонський впевнений, що США зацікавлені в подальшому використанні Меджлісу для деструктивної політики щодо кримчан.

Нагадаємо, у квітні цього року «Верховний суд» окупованого росіянами Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістським громадським об'єднанням і заборонив його діяльність на території Росії.

29 вересня Верховний суд Росії підтвердив рішення кримського суду про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Сьогодні стало відомо, що США не визнають заборона Меджлісу кримськотатарського народу. Також Вашингтон засуджує арешти, викрадення людей, обшуки в будинках і мечетях кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: