Уряд занепаду: чи зможуть БПП і НФ утримати коаліцію на двох?

Читать на русском
Олександр Радчукполітолог

Проголосувати за звільнення суддів, більшість з яких ще кілька років тому знущалися з активістів Євромайдану, прийшли геть не всі народні обранці – зареєструвалося лише 264 нардепи. При цьому ключові гравці – БПП та НФ – самі не не змогли забезпечити стовідсоткову явку.

Про це в ексклюзивному матеріалі «Слова і Діла» «Коаліційний стоп-кран. Чи вдасться парламентській більшості втримати хиткий баланс?» розповів політичний експерт Олександр Радчук.

«Депутати від «Народного фронту», які прийшли на засідання, часто утримувалися від голосування, а представники БПП час від часу залишали сесійну залу. При цьому показово, що серед незадоволених діями своїх колег із коаліції з БПП були саме представники «Народного фронту», – констатував експерт.

«Спікери цієї політичної команди хоч і заявляють про єдність із найбільшою пропрезидентською фракцію, проте дедалі частіше демонструють норов», – зауважив він.

За словами Радчука, експерти подейкують, що така «сміливість» пов’язана з необхідністю «фронтовиків» відновлювати власні рейтинги. І, скоріш за все, вже не в рамках проекту «Народний фронт».

«Нещодавно стало відомо про старт нової політичної сили «азовця» Андрія Білецького, якого пов’язують тісні відносини з одним із засновників «Народного фронту» – міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим», – повідомив експерт.

Крім того, хиткість коаліції засвідчує наразі неоднорідність самого БПП, який після поступового падіння рейтингів Президента стає безперспективним майданчиком для побудови подальшої політичної кар’єри деякими народними обранцями.

«З появою нових партійних проектів протиріччя будуть лише поглиблюватися»

Детальніше читайте в авторському матеріалі Олександра Радчука «Коаліційний стоп-кран. Чи вдасться парламентській більшості втримати хиткий баланс?».

Нагадаємо, протягом більш ніж чотирьох годин депутати таки назбирали голоси й звільнили 29 суддів із 33, які порушили присягу.

Серед звільнених – п'ять суддів, які ухвалювали рішення проти активістів Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: