Крим може стати новою зоною нестабільності в Чорноморському регіоні – експерт

Читать на русском
Павло Нуссполітичний аналітик

На території анексованого Криму Росія провокує етнічне та релігійне протистояння.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний аналітик Павло Нусс, передає «Слово і Діло».

«Рішення так званого Верховного суду РФ про заборону Меджлісу кримськотатарського народу прямо порушує міжнародне право й Декларацію прав людини», – переконаний аналітик.

Безумовно, це політичне рішення, наказ, відданий Кремлем та особисто Путіним, за що Росія буде притягнута до відповідальності.

Небезпечним, на його думку, є те, що цією забороною, яка все більше нагадує нацизм, Росія провокує етнічне та релігійне протистояння на території українського півострова, яке може трансформуватися й у неконтрольований збройний конфлікт, створивши ще одну зону нестабільності в Чорноморському регіоні.

Заборона Меджлісу як органу самоврядування кримських татар, за його словами, це додатковий виклик Україні, яка захищатиме права своїх співгромадян в окупації.

«Але це й цивілізаційний виклик для всієї Європи, яка зобов'язана відреагувати на варварські дії російського «правосуддя» й спільними зусиллями притягнути поки до політичної відповідальності російське керівництво, значно розширивши список персональних та економічних санкцій у кримському санкційному блоці», – констатував Павло Нусс.

29 вересня Верховний суд РФ остаточно визнав законною заборону діяльності Меджлісу як «екстремістської організації».

Як відомо, Рефат Чубаров заявив про підготовку позову до Європейського суду з прав людини проти Росії через заборону Меджлісу. Міжнародні організації закликають РФ скасувати своє рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: