Тука пропонує дозволити перевозити більше вантажу на окуповані території

Читать на русском
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій пропонують дозволити будь-якій фізособі перевозити через лінію розмежування щонайменше 200 кг вантажу.
Фото: 112.ua

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій пропонують дозволити будь-якій фізособі перевозити через лінію розмежування щонайменше 200 кг вантажу.

Про це в інтерв’ю виданню «Тиждень» розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло».

«Згідно з нинішнім порядком, будь-яка фізособа може перевозити із собою максимум 50 кг вантажу вартістю до 10 тисяч гривень. Ми вважаємо ці обмеження недоцільними й пропонуємо дозволити будь-якій фізособі перевозити щонайменше 200 кг», – розповів він.

Окрім того, за словами Туки, перелік товарів, які можна чи не можна перевозити, формує СБУ й вона ж надає дозволи.

Тука анонсував стратегію деокупації Криму та ДонбасуСтратегію деокупації українських територій презентують на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня. Про це повідомив заступник міністра в справах окупованих територій Георгій Тука.

«Утім, якщо людина хоче провезти воду, щоденники, олівці, то до чого тут Служба безпеки? Цим має опікуватися Мінекономіки. За силовим відомством мають залишитися тільки товари подвійного використання. Їх вистачає й це справді його компетенція», – зауважив він.

За його словами, цілковитого розуміння в цьому питанні не досягнуто.

«Наразі не скажу, що ми дійшли цілковитого розуміння, але думаю, ми це подолаємо», – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Тука говорив, що на відновлення інфраструктури окупованих територій Донбасу потрібно два-три роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: