Сім'ї загиблих у катастрофі MH17 подали чотири позови проти України – юрист

Читать на русском
Юрист-кримінолог Ганна Маляр розповіла, що родичі загиблих у літаку МН17 подали десятки позовів до судів, чотири з них – проти України.
Фото: Громадське.тв

Родичі загиблих у літаку МН17 подали десятки позовів до судів, чотири з них – проти України.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповіла юрист-кримінолог Ганна Маляр, передає «Слово і Діло».

За її інформацією, всього подано 33 позови. 18 із них – проти екс-ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркіна. Багато позовів подано проти Малайзійських авіаліній і виробника «Боїнгів», чотири позови – проти України.

«Така юридична різноманітність говорить про те, що буде надзвичайно складно визначити когось одного винного. В цій трагедії є прямий винуватець – безпосередньо особа, яка націлилася, й та, яка віддавала накази, а також є й непрямі винуватці. І на жаль, Україна в цьому списку», – розповіла Маляр.

«Боїнг» MH17 збили з території проросійських бойовиків – The GuardianМіжнародна слідча комісія дійшла висновку, що рейс МН17 Малайзійських авіаліній збили з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Юрист зазначила, що в позовах проти України не останню роль відіграє Росія. Зокрема, перший позов подала громадянка Німеччини, але росіянка за національністю, яка свого часу емігрувала звідти.

Адвокатом у чотирьох справах проти України виступає німецький юрист Ельмар Гімулла, який кілька років був радником у російському уряді. Він наполягає на тому, що Україна була відповідальна за свій повітряний простір у період, коли був збитий МН17, тому має відповідати.

Нагадаємо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: