ГПУ передасть до суду справу «діамантового прокурора» Корнійця

Читать на русском
У ГПУ зазначили, що захист Корнійця всіляко ухилявся від ознайомлення з матеріалами провадження.

Генпрокуратура України передасть до суду кримінальне провадження «діамантового прокурора» Олександра Корнійця після 10 жовтня.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, передає «Слово і Діло».

Корнійцю був обмежений термін для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження через те, що його захист «ухиляється від ознайомлення».

«У зв'язку з цим постановою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання сторони обвинувачення й сторони захисту встановлений термін для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 10.10.2016, після завершення якого обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті», – сказали в прес-службі.

Експерт: справа «діамантових прокурорів» розсипається на очахКримінальне провадження щодо скандальних «діамантових прокурорів» розсипається, завдаючи політичного удару по ініціаторах процесу, вважає Вадим Карасьов.

Нагадаємо, 5 липня 2015 року в Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

При затриманні та обшуках у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності (зокрема, діаманти) та цінні папери.

15 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Корнійця та Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 3,2 млн грн.

31 липня після внесення застави Корнієць вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, що раніше Олександр Онищенко поскаржився в Інтерпол на політичне переслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: