Розенко запевняє, що соцстандарти зростатимуть швидше за інфляцію в 2017 році

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що в наступні роки соціальні стандарти зростатимуть швидше за рівень інфляції.
Павло РозенкоФото: www.radiosvoboda.org

В наступні роки соціальні стандарти зростатимуть швидше за рівень інфляції.

Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на панельній дискусії про реформу соцполітики, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТV».

«Незважаючи на скрутний стан у державі, ми послідовно рухаємося в напрямку підвищення соціальних стандартів. І ми вже вийшли на траєкторію сталого підвищення всіх соціальних стандартів в Україні», – розповів він.

Пенсійне питання: що обіцяв зробити новий урядНовий уряд планує нарешті запустити пенсійну реформу та хоча б якось збільшити мінімальну пенсію.

Міністр уточнив, що йдеться про мінімальні заробітні плати, пенсії.

«Ми чудово розуміємо, що протягом двох останніх років через складну економічну, військову ситуацію, підвищення соцстандартів було заморожене. Цього року соцстандарти підвищуються двічі. Наступне підвищення заплановане з 1 грудня», – наголосив він.

Розенко уточнив, що всі соцстандарти зростуть приблизно на 10%. Також вони підвищаться двічі протягом року в 2017-му – 1 травня та 1 грудня.

Нагадаємо, раніше Розенко висловлювався про необхідність підвищувати соцстандарти. Він говорив, що з грудня цього року розмір мінімальної української пенсії зросте на 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: