РФ відмовилася вибачатися за збитий малайзійський «Боїнг» MH17

Читать на русском
Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився вибачатися від імені Росії за загибель людей, що перебували на борту Боїнга рейсу MH17, збитого російським ЗРК Бук на Донбасі.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відмовився вибачатися за катастрофу рейсу MH17 через доповідь міжнародної комісії, згідно з якою «Бук», з якого збили літак, прибув на Донбас із Росії.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

«Вибачитися за що?», – запитав Лавров у відповідь на пропозицію ведучого ВВС Стівена Сакура вибачитися в зв'язку з оприлюдненою комісією інформацією.

За словами міністра, Росія має намір дочекатися остаточних результатів розслідування, оскільки воно ще не завершене.

«Є сотня імен, які фігурують у розслідуванні, але вони поки навіть не проходять в якості підозрюваних», – додав він.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

Нагадаємо, 28 вересня об'єднана слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17, збитого над Донбасом у 2014 році, заявила, що зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого здійснили постріл по літаку, був привезений із Росії.

Ракета, також російського виробництва, була випущена з території, підконтрольної терористам. Після ураження цілі «Бук» повернувся на територію РФ, йдеться у висновках слідства.

У слідчої групи є інформація про причетність до інциденту близько 100 осіб, проте не всі вони є підозрюваними.

Раніше Генеральна прокуратура України обіцяла зробити все можливе для того, щоб покарати винних у катастрофі малайзійського «Боїнга».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: