Депутати розробляють альтернативний проект Держбюджету-2017

Читать на русском
Недоліком урядового проекту Бюджету-2017 є захмарне збільшення боргових зобов'язань України.

В урядовому проекті Бюджету-2017 недоліком є захмарне збільшення боргових зобов'язань України.

Про це повідомив член комітету ВР з питань бюджету Микола Скорик, коментуючи проект Держбюджету на 2017 рік, передає «Слово і Діло».

«Серйозний недолік проекту головного фінансового документа країни – це нереалістичність макроекономічних показників, а тому й не варто очікувати фінансових надходжень до Бюджету. Зростання ВВП на наступний рік – 3%. Відзначу, що на цей рік було 2%. Але наразі ми можемо спостерігати лише 0,9%», – пояснив він.

Нардеп додав, що одним із головних недоліків урядового проекту є захмарне збільшення боргових зобов'язань України, що може призвести до дефолту.

Юрій БойкоНародний депутат України
Бойко заявив, що «Опоблок» надішле до Кабміну свій варіант бюджету на 2017 рікСказано 23 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому, за словами Скорика, на місцеві бюджети переводяться майже всі витрати, тоді як додаткові доходи отримали лише великі міста, а решту бюджетів така тактика влади просто вб'є.

«Голосувати за такий Бюджет не можна. Тому ми вирішили розробити й запропонувати новий проект як альтернативу», – резюмував нардеп.

Дефіцит проекту Бюджету на 2017 рік становить приблизно 3% ВВП України (відповідно до урядового проекту – Ред.). І влада буде змушена закривати цей дефіцит, зокрема, за рахунок приватизації та підвищення податків.

Нагадаємо, 15 вересня Міністерство фінансів України схвалило проект Бюджету на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: