Вчені розповіли, коли земляни відчують наслідки глобального потепління

Читать на русском
Світ може досягти потепління в 2 градуси – точки, при якій багато вчених вважають, що зміна клімату стане небезпечним вже в 2050 році.

Наслідки глобального потепління на планеті людство відчує до 2050 року.

Про це повідомляє «Independent», передає «Слово і Діло».

У доповіді під назвою «Правда про зміну клімату» йдеться про те, що люди даремно вважають глобальне потепління чимось абстрактним, далеким і навіть суперечливим».

Планета тепер нагрівається набагато швидше, ніж очікувалося, повідомив професор сер Роберт Уотсон, колишній голова Міжурядової групи експертів по зміні клімату і один з авторів доповіді.

Вже в 2050 році середня температура може піднятися на 2°С, досягнувши позначки, яку багато вчених вважають небезпечною для людства.

Загрозою є не сама по собі потепління, а ті наслідки, до яких вона приведе, - посухи, повені, пожежі і шторми.

За словами експертів, з 1990 року подвоїлося число подій, викликаних зростанням температури.

До 2050 року очікується ще одне подвоєння. Звичайно, будуть і корисні наслідки, але більшість негативно вплине на людину.

Нагадаємо, 4 вересня США і Китай, на які припадає майже 40% викидів вуглекислого газу в світі, ратифікували паризька хартія по боротьбі зі зміною клімату.

Паризька хартія про зміну клімату, досягнуте країнами ООН в 2015 році, стало кроком у правильному напрямку, але його реалізація викликає питання. Можливо, воно сповільнить потепління, але якщо не подвоїти або навіть потроїти зусилля, то уникнути фатальної позначки навряд чи вдасться. І тоді людство чекає масштабне танення льодовиків, перетворення родючих районів у пустелі, вимирання рослин і тварин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: