«Укргазвидобування» успішно провело перший гідророзрив пласта – фото

Читать на русском

Укргазвидобування залучає до операцій ГРП світових лідерів у нафтогазовому сервісі, як Halliburton і Weatherford.

ПАТ «Укргазвидобування» успішно провело перші операції гідророзриву пласта (ГРП) після проведення комплексу заходів із модернізації та реанімації обладнання для стимуляції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УГВ.

«Успішне проведення перших ГРП відкриває новий горизонт для збільшення видобутку газу УГД. Наш пріоритет – нарощування видобутку вуглеводнів, і ми намагаємося робити це найбільш ефективним способом. Питання національної енергетичної безпеки України стоїть дуже гостро й ми робимо все для того, щоб країна стала незалежною», – зазначив заступник виконавчого директора з видобутку «Укргазвидобування» Юрій Нагорняк.

За його словами, компанія залучає до операцій ГРП світових лідерів у нафтовому сервісі, як Halliburton і Weatherford. Співпраця також розширена за рахунок залучення сторонніх сервісних компаній – «Білорусьнефть» і ТАКР, які запропонували найкращу ціну для проведення операцій стимуляції.

Як повідомляється, в 2000-х роках було проведено близько 100 операцій ГРП, але через низьку кваліфікацію фахівців і низьку якість матеріалів коефіцієнт успішності тоді склав близько 30% замість прийнятних в індустрії 70%.

Міжнародні фахівці проведуть аудит українських газових родовищ«Укргазвидобування» спільно зі спеціалізованим альянсом розробляє питання про проведення технічного аудиту газових родовищ і свердловин України.

ГРП – стандартна технологія стимуляції пластів, яка використовується для видобутку газу й нафти та дозволяє значно наростити обсяг видобутку за мінімальних витрат зі старих, виснажених родовищ, яких на балансі ПАТ «Укргазвидобування» більшість. У Росії за рік роблять 13 тис. операцій ГРП, в США – до 20 тис., у Канаді – 50 тис. операцій.

Як повідомлялося раніше, Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ПАТ «Укргазвидобування» про розірвання договору про спільну діяльність між дочірніми підприємствами УГД – ТОВ «Карпатигаз» і ТОВ «НВФ «Техпроект».

Нагадаємо, ПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій із гідророзриву пласта та капітального ремонту свердловин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: