Чому в Україні збільшується ціна на дизпаливо

Читать на русском
Залізничні партії дизельного палива подорожчали на 100-200 грн/т у п'ятницю, 30 вересня. І тепер вартість складає до 20 170 грн/т.

Сьогодні залізничні партії дизпалива в оптовій ціні подорожчали на 100-200 грн/т. Середня його вартість зросла до 20 170 грн/т.

Про це в п'ятницю, 30 вересня розповіли в «Консалтинговій групі «А-95» за підсумками щоденного моніторингу цін на оптовому ринку, передає «Слово і Діло».

Зростання оптових цін став наслідком стрибка котирувань нафтопродуктів в європейських портах в останні дні на $36/т. Також знову знизився курс гривні на міжбанківській біржі, повернувшись до рівня 25,95 грн/$1.

Очікується, що такий різкий стрибок вартості на дизельне паливо позначиться на роздрібних цінах на автомобільних заправних станціях країни.

Незважаючи на дуже широку пропозицію бензинів А-92, напередодні в п'ятницю на ринок вийшло тільки ОККО в другій половині дня з білоруським бензином по 23 400 грн/т.

У свою чергу, бензин А-95 пропонують «АМІК» на ст. Коростень по 24 900 грн/т.

За тією ж ціною литовський продукт «Альянс Ойл Україна» торгує литовською «п'ятіркою».

ЗНП-МУ продовжує виставляти найдорожчу пропозицію угорського продукту по 25 200 грн/т.

Зазначимо, що 15 вересня ПАТ «Укргазвидобування» початок роздрібні продажі бензину А-95 «Євро-5» виробництва Шебелинського ГПЗ, що входить в структуру компанії, на своїх АЗС в Харкові.

Нагадаємо, компанія «Альянс Енерго Трейд» законтрактувала і поставила в порт «Південний» в Одеській області 6 тис. тонн індійського дизельного палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: