Автомобіль народного депутата Вінника продають за борги

Читать на русском

Секретар комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Іван Винник купив дорогий автомобіль виробника BMW моделі 750 Li в кредит, але вирішив його не погашати.

Державна виконавча служба в рамках виконання судового рішення щодо примусового стягнення заборгованості виставила на продаж автомобіль BMW, що належить народному депутату від БПП, секретарю парламентського комітету з питань безпеки і оборони Івану Віннику.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Сьогодні оголошення про продаж автомобіля нардепа виставлено на сайті електронного аукціону арештованого майна СЕТАМ.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Вінник взяв кредит у розмірі $131 тис. на купівлю автомобіля й не погасив. Загальна сума заборгованості на сьогодні складає близько 3,4 млн грн.

За інформацією СЕТАМ, автомобіль народного депутата в хорошому стані, модель 750 Li. За оцінкою експертів, на момент покупки народний депутат заплатив за BMW близько $177 тис., але з аукціону його можна купити за $21 тис. (570 тис. грн).

Бажаючі придбати BMW Івана Вінника можуть оглянути автомобіль у столиці на одному зі штрафмайданчиків на вул. Новопирогівська, 56.

Це не перший випадок примусового стягнення заборгованості з народного депутата Івана Вінника. Згідно з інформацією ЗМІ, народний депутат встиг переоформити своє майно на близьких родичів, парламентських помічників і директорів підконтрольних компаній. На момент купівлі BMW у народного депутата вже була заборгованість у розмірі 322 млн грн. У березні 2016 року виконавцям вдалося розшукати частину майна (катери) й накласти арешт.

Раніше нардеп Іван Вінник пообіцяв, що комітет ВР з питань національної безпеки і оборони вимагатиме від NY Times спростування окремих тез про корупцію в Україні, однак не виконав його.

Також Вінник пообіцяв, що кошти компаній, які уникли сплати акцизного збору на бензин, будуть повернуті державі. Але й цю обіцянку він провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: