Шість країн виступили за заборону ядерної зброї

Читать на русском
Шість неядерних країн закликали Генеральну асамблею ООН юридично заборонити ядерну зброю. Дипломати відправили проект тексту про скликання наступного року спеціальної конференції ООН.
Фото: www.tvc.ru

Шість неядерних країн закликали Генеральну асамблею ООН юридично заборонити ядерну зброю.

Про це пише видання ABCNews, повідомляє «Слово і Діло».

Дипломати Австрії, Бразилії, Ірландії, Мексики, Нігерії, Південної Африки відправили проект тексту про скликання наступного року на 20 робочих днів спеціальної конференції ООН, яка була б присвячена розробці угоди про повну заборону ядерної зброї.

ООН закликала всі держави відмовитися від ядерних випробуваньУ Радбезі окремо звернулися до восьми державам, від яких залежить набуття чинності договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Текст також закликає країни вжити заходів щодо зниження ризику випадкового або несанкціонованого вибуху, а також підвищення рівня інформованості про наслідки детонації.

Постійний представник Австрії в Женеві Томас Хайноци назвав текст «великим кроком». Він очікує, що голосування щодо роззброєння може відбутися вже 1 листопада.

Нагадаємо, нещодавно кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що ядерний арсенал Росії новіший за американський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: