Заборона Меджлісу є підтвердженням репресій у Криму – Freedom House

Читать на русском
У міжнародній неурядовій організації Freedom House вважають, що визнання Верховним судом РФ законним заборони Меджлісу кримськотатарського народу свідчить про масові репресії проти представників цієї етнічної меншини в тимчасово окупованому Криму.

У міжнародній неурядовій організації Freedom House вважають, що визнання Верховним судом РФ законною заборону Меджлісу є підтвердженням репресій стосовно кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві організації в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Рішення суду про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини», – сказав в. о. президента Freedom House Деніел Калингерт.

«Теоретично, російська влада може тепер покарати всіх представників кримськотатарського народу за їх культурну, соціальну та політичну активність – це пародія на правосуддя, що є також найсвіжішим прикладом порушення прав людини в Криму», – заявив виконавчий віце-президент Калингерт.

Сьогодні, 29 вересня, Верховний суд Росії підтвердив рішення кримського суду про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Раніше, в квітні цього року «Верховний суд» окупованого росіянами Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістським громадським об'єднанням і заборонив його діяльність на території Росії.

Пізніше, міністр юстиції України Павло Петренко заявив про намір української сторони оскаржити заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: