В Одеській області поховають прах Котовського

Читать на русском
Депутати на сессії міської ради Подільська сьогодні ухвали рішення щодо поховання останків радянського політичного і військового діяча Григорія Котовського.
Портрет Григорія Котовського

Депутати міської ради Подільська Одеської області ухвалили рішення щодо поховання останків радянського політичного і військового діяча Григорія Котовського, які досі зберігалися в мавзолеї у центрі міста.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Прах Котовського перенесуть на міське кладовище №1. Точна дата процедури поховання поки що не відома.

Раніше з листом, що містив заклик поховати Котовського і ліквідувати склеп, до місцевої влади звернулося Міністерство культури України, яке нагадало про необхідність виконати закон про декомунізацію.

Що буде зі спорудою мавзолею-склепу, на сьогодні невідомо.

«Ленінопад»: скільки пам'ятників Леніну знесено в Україні? ІнфографікаСтатистика знесення пам'ятників Володимиру Леніну в Україні за 2 останні роки – від київського до запорізького.

Григорій Котовський - радянський військовий і політичний діяч, учасник Громадянської війни. Пройшов шлях від злочинця, який промишляв нальотами в Бессарабії, до члена Союзного Українського й Молдавського Центрального Виконавчого Комітету. Член Реввійськради СРСР.

За своє життя встиг неодноразово побувати в тюрмі, отримати смертний вирок, воював на Румунському фронті під час Першої світової війни, отримав Георгіївський хрест за хоробрість, нагороджений трьома орденами Червоного Прапора.

Був убитий під час відпочинку в радгоспі Чабанка під Одесою (нині смт Чорноморське) 1925 року.

Нагадаємо, що в рамках закону про декоммунізацію порт в місті Чорноморськ Одеської області отримав назву ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: