Запорізький алюмінієвий остаточно забрали в росіян на користь України

Читать на русском
Вищий господарський суд України підтвердив розірвання договорів купівлі-продажу 68,01 відсотка акцій ВАТ Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат.

Генеральна прокуратура України відстояла інтереси держави, пов'язані з поверненням в її власність контрольного пакета акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Вищий господарський суд України погодився з доводами Генеральної прокуратури України про необґрунтованість перегляду рішення господарського суду м. Києва за позовом про розірвання договорів купівлі-продажу 68,01% акцій ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» вартістю понад 380 млн грн і повернення їх у власність держави.

Нагадаємо, що в лютому 2001 року між Фондом держмайна України та ЗАТ «АвтоВАЗ-Інвест» (РФ) був укладений договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ ЗАлК. За умовами договору також передбачалося обов'язкове погашення інвестором боргів приватизованого підприємства. Це довгострокові зобов'язання товариства перед Державним експортно-імпортним банком України за кредитною угодою на суму понад $75 млн.

Покупці контрольного пакета акцій ВАТ ЗАлК – ЗАТ «АвтоВАЗ-Інвест» і VELBAY HOLDINGS LIMITED (Кіпр) – уникали виконання інвестиційних зобов'язань перед державою щодо погашення заборгованості товариства за вищевказаною кредитною угодою.

Порошенко призначив губернатора Запорізької областіКостянтин Бриль сьогодні офіційно став губернатором Запорізької області – через 4 місяці після призначення його виконувачем обов'язків глави ОДА.

Зазначені обставини стали підставою для пред'явлення Генеральною прокуратурою України відповідного позову, який наразі задоволений. Водночас, не припиняючи спроб залишити у своїй власності контрольний пакет акцій ВАТ ЗАлК, відповідач звернувся до суду про перегляд рішення господарського суду Києва за нововиявленими обставинами.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (ЗАлК) відновив випуск катанки після простою протягом двох останніх років.

Нагадаємо, Запорізька обласна рада ухвалила звернення про визнання Росії країною-агресором, а так званих «ЛНР» і «ДНР» – терористичними організаціями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: