НБУ попередив про збільшення кількості фальшивої валюти

Читать на русском
Якість підробок дуже висока, виявити їх можна лише за допомогою спеціального обладнання в пунктах обміну.

Небанківські фінансові установи стурбовані зростанням кількості фальшивих доларів та євро високої якості, виявити які можна лише за допомогою спеціального обладнання.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками зустрічі представників регулятора та небанківських фінансових установ, передає «Слово і Діло».

«Представники НФУ повідомили про значне зростання кількості фальшивої валюти (зокрема, доларів США та євро) в готівковому обігу. За їхніми словами, якість підробок настільки висока, що виявити їх можна лише за допомогою спеціального обладнання в пунктах обміну», – йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили можливі дії в боротьбі з нелегальним валютним ринком і дійшли висновку, що основною причиною розвитку «чорного ринку» є існування 2% збору до Пенсійного фонду з валютно-обмінних операцій. Національний банк та учасники ринку сподіваються на якнайшвидше скасування цього збору Верховною Радою України.

Поліція підозрює Фірташа в розкраданні коштів НБУПоліція підозрює крупного власника Дмитра Фірташа в заволодінні коштами Національного банку України, які брав у кредит його банк «Надра».

Як повідомлялося раніше, Національний банк України з початку 2016 року вивів із ринку 16 банків, а з початку 2014 року на ліквідацію спрямовано 81 банківську установу.

Нагадаємо, що Нацбанк буде й надалі проводити валютні інтервенції для згладжування сильних коливань валютного курсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: