Трагедія МН17: чи зможуть довести провину РФ і притиснути Путіна?

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Росії зараз нічого більше не залишається, окрім як плутати сліди.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник, колишній директор інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин, аналізуючи розслідування катастрофи МН17.

«Путін або його оточення не вийдуть і не почнуть каятися. До моменту, поки конкретно нічого не визнали, всі ці розслідування не мають значення. Поки що все залишається на рівні версій, а отже, юридичних наслідків бути не може», – пояснив Волошин.

Більше того, додав він, не варто забувати результати референдуму щодо асоціації, які показали, що в більшості своїй голландці налаштовані проти України.

«Голландці звинувачують Україну з нашої війною. І це нам жодним чином не допомагає», – підкреслив політолог-міжнародник.

Причетність до трагедії РФ і Путіна всі розуміють. Ніхто в Білому домі не сидить і не чекає розслідування.

«Це вже не перша така доповідь, де зазначено, що збили з території бойовиків. Але при цьому попередня доповідь Ради безпеки голландців говорить про те, що є претензії до України, яка не гарантувала безпеку польоту», – уточнив експерт.

«Зізнаватися ніхто не буде. Їхня провина зрозуміла. От тільки вже невідомо, де винні», – зазначив він.

Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (ІНФОГРАФІКА)Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (інфографіка)

«Але ключова проблема в тому, що росіяни вторглися на територію України. А ця катастрофа – наслідок. Ми зараз чіпляємося за те, що, можливо, через трагедію Путіна притиснуть. Але якщо його не притисли за агресію, то все інше вже не змінить ситуацію», – проаналізував Олег Волошин.

Як відомо, в Кремлі продовжують заперечувати будь-які результати розслідування, заявляючи, що не знають, «наскільки правдоподібною може бути інформація».

Нагадаємо, 17 липня 2014 року ракета установки «Бук» збила в небі над Донбасом малайзійський лайнер MH17. 298 людей загинуло.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: