Луценко пропонує скоротити термін зняття депутатської недоторканності

Читать на русском
На розгляд профільного комітету Верховної Ради наступної середи внесуть кілька пакетів законодавчих ініціатив, повідомив глава ГПУ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пропонує народним депутатам скоротити термін зняття депутатської недоторканності.

Про це він повідомив на сьогоднішньому брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Я проситиму допомоги депутатів у коригуванні порядку подання на скасування депутатської недоторканності. Хочу просити, щоб зменшили терміни розгляду такого подання. Не 20 днів, а дещо менше, не тиждень для підготовки відповіді ... а менше», – заявив генпрокурор.

Крім того, після внесення офіційного подання на зняття депутатської недоторканності має скасовуватися дія закордонного паспорта того парламентаря, на якого внесено подання, підкреслив він.

«Це, безумовно, не є гарантією того, що ця особа не втече, але така ймовірність значно зменшується», – зазначив Луценко.

Нагадаємо, що 6 вересня нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв пропонував проголосувати за законопроект про обмеження недоторканності депутатів Верховної Ради.

Раніше народний депутат Єгор Соболєв повідомляв про те, що ймовірність скасування недоторканності в цьому парламенті дорівнює нулю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: