Україна втрачає позиції в глобальному індексі конкурентоспроможності

Читать на русском
Україна знизилася на шість позицій в індексі глобальної конкурентоспроможності, який щорічно складає Світовий економічний форум, та опинилася на 85-му місці.

Україна впала на шість позицій в індексі глобальної конкурентоспроможності, який щорічно складає Світовий економічний форум, та опинилася на 85-му місці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Дані свідчать, що Україна послабила позицію в світовому рейтингу конкурентоспроможності, змістившись з 79-го на 85-е місце зі 138.

Основними факторами є корупція, політична нестабільність і високий рівень бюрократизації.

Водночас Україна поліпшила показники в якості вищої освіти, ефективності ринку товарів, розвитку фінансового ринку.

Із жовтня зростуть тарифи на електроенергію для підприємствНацкомісія збільшила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на жовтень майже на 10%.

Перші в рейтингу Всесвітнього економічного форуму – Швейцарія, Сінгапур, США, Нідерланди та Німеччина. Росія посіла 43-е місце.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав нинішні ціни на електроенергію для промисловості неконкурентоспроможними, внаслідок чого українська продукція втрачає ринки.

Водночас Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, дозволила ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом підвищувати тариф щомісячно, але не більш ніж на 3%, з 1 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: