КМДА збудує нову дорогу до аеропорту «Київ»

Читать на русском
Рішення побудувати об'їзну дорогу було ухвалено ще в 2010 році, а розвиток інфраструктури – одне з основних завдань столичної влади.

Київська міська державна адміністрація звільняє території в Солом'янському районі столиці під будівництво нової під'їзної дороги до аеропорту «Київ».

Так прокоментував ситуацію з примусовим звільненням суспільством автолюбителів «Стоянка-17» земельної ділянки в Солом'янському районі столиці заступник голови КМДА Олександр Спасибко, передає «Слово і Діло».

«Київ росте, й розвиток інфраструктури – одне з основних завдань столичної влади. Рішення побудувати об'їзну дорогу було ухвалене ще в 2010 році. Дорога будується перш за все для киян. Вона розвантажить Севастопольську площу та проспект Валерія Лобановського, забезпечить безперешкодний, комфортний під'їзд до аеропорту «Київ», – сказав він.

Відзначається, що виконавча служба Солом'янського районного управління юстиції в Києві зараз займається примусовим відчуженням у товариства «Стоянка-17» ділянки на вулиці Народного ополчення, 22а (Солом'янський район) на виконання рішення Господарського суду Києва про звільнення товариства ділянки для будівництва інфраструктурного об'єкта «Під'їзна автомобільна дорога від проспекту Валерія Лобановського поблизу примикання вулиці Кіровоградської до міжнародного аеропорту «Київ».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє відремонтувати Кільцеву дорогу в КиєвіСказано 26 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Йдеться про земельну ділянку для будівництва автодороги площею 13,92 га, що відведена в постійне користування комунальному підприємству «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва».

«Місто спрямовує гроші на створення столичної інфраструктури на європейському рівні. Під'їзна дорога до аеропорту «Жуляни» буде завершена вже в 2017 році», – зазначає Спасибко.

Раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак заявив, що столична влада розглядає можливість будівництва нової автомобільної магістралі, яка з'єднає Броварську окружну дорогу та столичний масив Нивки.

12 березня 2016 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що цього року в столиці, крім поточного, буде проведено капітальний ремонт доріг на 52 вулицях, проспектах і площах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: