Представник МВФ назвав причини поганого зростання економіки України

Читать на русском
Негативний вплив на економіку України здійснюють низькі ціни на сировину, проблеми в торгових відносинах з РФ, а також слабкість фінансового сектора, який ще не готовий повною мірою підтримувати оздоровлення економіки.

Темпи відновлення економіки України є очікувано помірними – на рівні 1,5%, але недостатніми.

Про це повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше, передає «Слово і Діло».

«Економіка досягла макроекономічної стабілізації, ми бачимо поступове оздоровлення економіки – зростання на 1,5%, як і прогнозує МВФ у 2016 році. Але це помірне оздоровлення. Ми хотіли би бачити більш стійке», – сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Факторами стримування відновлення економіки України є нестійкість цін на ресурси (левова частка експорту країни), проблеми в торгових відносинах з РФ, а також слабкість фінансового сектора, який ще не готовий повною мірою підтримувати оздоровлення економіки.

МВФ та Україна: історія співпраці з 1994 рокуСпівпраця з Міжнародним валютним фондом почалася практично на зорі незалежності України й включає шість етапів.

«Ми бачимо безкредитне оздоровлення банківської системи: є необхідне зростання, але ще недостатнє для підтримки оздоровлення економіки», – сказав постпред МВФ.

Ваше також згадав високу корупцію серед факторів, що гальмують розвиток.

«Основною перешкодою для інвестицій в Україну є поганий бізнес-клімат і це, перш за все, пов'язано з корупцією. Ми будемо підтримувати програму реформ в Україні, спрямованих на забезпечення стабільного зростання економіки, а не циклічного. Але для нас важливі конкретні кроки. Є сфери, де необхідно прискорити прогрес. Це, зокрема, боротьба з корупцією», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, для отримання наступного траншу МВФ Україна має провести пенсійну реформу та ухвалити закон про обіг сільськогосподарських земель.

Нагадаємо, що в переговорах між Україною та Міжнародним валютним фондом питання підвищення віку виходу на пенсію наразі зняте.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: