Кабмін і Всесвітній конгрес українців підписали меморандум про співпрацю

Читать на русском
Кабінет міністрів України і Всесвітній конгрес українців підписали меморандум про співпрацю.

Меморандум про співпрацю укладено між Кабінетом міністрів України і Всесвітнім конгресом українців.

Про це повідомляє «УНН», передає «Слово і Діло».

Документ підписав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і голова конгресу Євген Чолій.

«Світовий конгрес українців відіграє дуже важливу роль для підтримки України, для підтримки ЗМІ, реформ і відстоювання правди і справедливості за межами нашої країни на міжнародній арені. Ми це високо цінуємо. Тому велике спасибі за таку підтримку», - зазначив Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що позиція Світового конгресу українців на міжнародній арені «відкриває очі» на те, що реально відбувається на Донбасі - «глобальний світовий конфлікт, який спровокувала Росія».

МВФ та Україна: історія співпраці з 1994 рокуСпівпраця з Міжнародним валютним фондом почалася практично на зорі незалежності України й включає шість етапів.

Зі свого боку голова Світового конгресу українців Євген Чолій зазначив, що меморандум є всеосяжним і втілює різні питання: освіти, культури, молоді і спорту та ряд інших.

«Найголовнішим з нашої сторони, тобто з 20 української діаспори на чолі зі Світовим конгресом українців та наших організацій в 53 країнах світу є сьогодні допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність. І в цьому напрямку ми всі зосереджуємо свої зусилля», - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща підпишуть двосторонню угоду про співробітництво в оборонній сфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: