У Генштабі розповіли, коли більшість військових шостої хвилі будуть демобілізовані

Читать на русском
У Генеральній штабі Збройних сил України назвав місяць, в якому більшість військових шостої хвилі призову будуть демобілізовані.
фото: УНІАН

Більшість військовослужбовців, призваних під час шостої хвилі мобілізації, будуть демобілізовані в жовтні 2016 року.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного управління персоналу-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимир Талалай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це остання черга з числа мобілізованих в 2014-2015 роках. Звільнення вже почалося, до кінця вересня будуть звільнені 5%, але основна маса мобілізованих військовослужбовців звільниться в жовтні», – зазначив Талалай.

За його словами, демобілізовані військовослужбовці будуть забезпечені комплектом польової форми, а також отримають компенсацію за невикористану відпустку (для солдата із щомісячним грошовим забезпеченням в 7,2 тис. грн це становитиме понад 3 тис. грн), одноразову грошову допомогу (для солдата із щомісячним грошовим забезпеченням в 7,2 тис. грн – 2 тис. 158 грн).

«Звільнені в запас військовослужбовці в обов'язковому порядку будуть зараховані в оперативний військовий резерв першої черги», – додав заступник начальника Генштабу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в жовтні-листопаді 2016 року відбудеться призов на строкову службу. До цього Президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію 6-ї хвилі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: