Презумпція правоти поліцейського: соцмережі гостро відреагували на заяву Авакова

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив з ініціативою про запровадження презумпції правоти поліцейського. Суперечлива заява міністра привернула увагу соцмереж.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробив гучну та суперечливу заяву про необхідність запровадження презумпції правоти поліцейського.

«Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуйь», – написав Аваков.

Ініціатива міністра привернула до себе увагу політиків і простих українців у соціальних мережах. Думки, як завжди, розділилися: одні цілковито підтримали пропозиції Авакова, інші ж, навпаки, вибухнули гострою критикою.

«Слово і Діло» прослідкувало за обговоренням цієї теми.

«Це обмеження громадянських свобод? Ні! Це правило безпеки – через процедуру порядку лише на дуже короткий час, що відтерміновує права громадянина на апеляцію дій поліцейського», – пояснив свою пропозицію Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Політичний оглядач Олександр Аронець порівняв Авакова з міністром внутрішніх справ часів Януковича Віталієм Захарченком: «Сьогодні Аваков перетворився на Захарченка й пропонує дійсно справедливі зміни до законодавства, але справедливі лише для цивілізованої країни зі справедливою судовою системою. В наших умовах імператив презумпції правоти поліцейських створить поліцейську державу, про яку мріяв Янукович».

Радник Авакова Антон Геращенко підтримав ідею міністра: «Для того, щоб у злочинців майже не було шансів захопити поліцейського зненацька й убити або скалічити захисника закону, ми маємо запровадити Принцип Презумпції правоти поліцейського!».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: